Gode gadgets til personer, der har svært ved at vaske sig selv ordentligt

Børn såvel som ældre og personer med handicap har ofte svært ved at vaske sig selv ordentligt. Nogle gange kan en sygeplejerske eller plejemedhjælper klare jobbet – andre gange kan en smart gadget være mindst lige så god og ikke mindst billigere. Her på siden, har vi samlet flere gode gadgets, som personer, der har svært ved at vaske sig selv, vil elske! 

Har du svært ved at vaske dig selv ordentlig, så ved du, hvor grænseoverskridende det er at bede om hjælp fra nære familiemedlemmer eller professionelle. Særligt, hvis du er vant til at bade helt selv. Heldigvis findes der en god håndfuld gadgets, der kan gøre turen i brusekabinen eller badekarret meget lettere. Læs med her, og find løsningen på dine udfordringer – må de være midlertidige eller permanente!

Hvem har brug for gadgets til badeværelset?

De fleste danskere vil opleve, at de med tiden eller i kortere perioder får brug for hjælp til at vaske sig selv. Alt imens kortvarige handicap – heriblandt brækkede håndled og ben – kan løses med billigere og mindre gadgets, kræver langvarige og permanente handicap som regel ekstragode gadgets.

Har du eller en af dine nærmeste et fysisk handicap, som f.eks. nedsat håndfunktionalitet, lammelse eller ustyrlige rystelser, kan det være en rigtig god idé at installere en automatisk roterede badebørste i brusekabinen.

På den måde behøver du eller din nærmeste nemlig ikke hjælp, når der skal skylles og skrubbes i badet. 

Gode gadgets til ældre, der ønsker høj sikkerhed i badet

Ældre mennesker har ofte svært ved at bade selv. Det skyldes b.la. at sikkerheden på badeværelset ikke er i orden. 

Sørg for at undgå våde og glatte gulve med en smart bademåtte, og invester evt. i en stol, der kan monteres i brusekabinen. Er der badekar i boligen, kan du med fordel købe et par gode håndgreb og en skridsikker mini-trappe. 

Gode gadgets til børn, der er for små til at vaske sig selv

De fleste forældre køber et par sjove badedyr og et lille badekar til de mindste. Et babybadekar eller en babystol gør nemlig turen under bruseren tryggere for både dig og din baby. 

Gode gadgets til personer med handicap, som ønsker høj autonomi i hverdagen

Når du ønsker at indrette et handicapvenligt badeværelse, er det først og fremmest vigtigt, at der er plads til en eventuel kørestol.

Dertil kan det være en rigtig god idé at investere og montere en automatisk badebørste og lufttørrer til kroppen på badeværelset. På den måde vil personer med handicap nemlig kunne vaske og tørre sin krop med et enkelt klik på en brugervenlig fjernbetjening, helt uden at andre behøver at involveres.

De luksuriøse gadgets giver ikke alene en fantastisk badeoplevelse – de giver også personer med handicap og ældre muligheden for at vaske sig ordentligt, præcis når de vil.