Massagepistol: Sådan bruger du den

En massagepistol er det perfekte værktøj, hvis du vil komme ømme muskler til livs, når du har trænet. Det gælder især, når du træner hårdt, eller hvis du gradvist øger intensiteten i træningen. Her følger en oversigt over, hvordan du anvender en massagepistol korrekt.

Start med at vælge den rigtige hastighed

Når du anvender en massagepistol, er det vigtigt, at du vælger den rigtige hastighed. Først og fremmest skal du altså vælge den rigtige hastighed på massagepistolen, og her er det en god idé at starte med den laveste hastighed og gradvist øge hastigheden, indtil du finder den rigtige intensitet for ens personlige behov.

Herefter handler det om at vælge det område på kroppen, som skal masseres, og placere massagepistolen på området. Det kan være en god idé at bruge en olie eller creme, så det bliver lettere at glide massagepistolen over huden, men det er ikke noget krav. Find massagepistoler til gode priser her.

Vær opmærksom på, at det er vigtigt at konsultere en læge eller fysioterapeut, hvis du har skader eller smerter, inden du bruger massagepistolen. Hvis du har alvorlige skader eller smerter, så er massagepistolen ikke det rigtige værktøj, og den kan ikke erstatte den behandling, som du kan få hos en professionel fysioterapeut.

Sådan bevæger du massagepistolen

Når du har fundet den rigtige indstilling og det sted på kroppen, som du vil massere, skal du begynde at bevæge massagepistolen over området. Det kan være en god idé at starte med langsommere bevægelser og gradvist øge hastigheden på dine bevægelser. Det er vigtigt at holde massagepistolen i en vinkel på ca. 90 grader i forhold til huden.

Herudover er det væsentligt, at du anvender det rigtige tryk med massagepistolen. Det skal være et tryk, der er behageligt, men det skal også være tilstrækkeligt til at løsne op for spændinger i musklerne – og det handler om at føle sig frem, indtil det virker. Hold massagepistolen på et bestemt område i omkring 30 sekunder, før du flytter den.

Det er vigtigt, at du ikke holder massagepistolen på et bestemt område i for lang tid, da det kan føre til hævelse eller irritation. Når du er færdig med at massere, skal du slukke for massagepistolen og rengøre den efter brug. Det gælder især, hvis du har brug en olie eller creme, da det efterlader skidt på massagepistolen.